Valgte hjelpemidler 0

Lexis FM-system

Cantec art. nr.: FM-sender/mikrofon 1105061 (Hj.m.nr. 025524) + FM-mottaker 1105060 (Hj.m.nr. 025523)
For bestilling

Produktbeskrivelse

Lexis er et trådløst personlig kommunikasjonssystem for bruk sammen med bak øret (BTE) høreapparater.

Det er to komponenter i Lexis systemet; en håndholdt digital sender/mikrofon og en trådløs ørebåren FM- mottaker. FM-systemet bidrar til å overvinne de vanskelige lyttesituasjonene som ofte blir skapt av støy, avstand og gjenklang. For brukeren vil dette føre til større uavhengighet, mobilitet og frihet til å delta i aktiviteter som ellers ville oppleves som vanskelige eller frustrerende.

Lexis kan brukes i utallige situasjoner slik som f. eks. på restaurant, handleturer, møter, seminarer, forelesninger i selskap, skoletimer, hjemme og i bilen. Lexis kan enkelt kobles til andre elektroniske kilder slik som TV, stereoanlegg, datamaskin osv.

 

Lexis FM-sender/-mikrofon
Lexis har en artikulasjonsindeks vektet retningsindeks (AI-DI) på 8.5 dB - den beste retningsvirkning i et håndholdt utstyr som er på markedet i dag. Dette gir forbedret taleforståelse under forhold med støy eller gjenklang. Digital signalbehandling av lyden gir lav egenstøy samtidig som den ivaretar det gode signal støyforholdet over hele frekvensområdet. Spesielt er dette viktig for de med lavfrekvent resthørsel. Dette gjør det mye mer effektivt som støyreduseringssystem enn hva bare et høreapparat med retningsmikrofon eller et tradisjonelt FM-system gir.

 
Senderen/mikrofonen bruker 2 oppladbare batterier eller vanlige alkaliske batterier av typen AAA med en brukstid på ca. 8 timer. Senderen er ergonomisk utformet, og har LCD visning av kanal og batteristatus. Lexis har en rekkevidde på 10 meter med intern antenne og 30 meter med ekstern antenne.
 
 
Lexis FM-mottaker
Den kompakte ørebårne mottakeren passer til alle typer BTE apparater fra alle høreapparat fabrikanter og kan enkelt kobles til de aller fleste høreapparater via en audiosko. Den kan motta informasjon fra hvilken som helst sender som opererer på den samme frekvensen. Den har en uavhengig regulering av mikrofon sensitiviteten innenfor et område på 14dB.
 
Mottakeren får strøm direkte fra høreapparat batteriet, og den har 3 posisjoner; "AV", "FM+HA" og "FM". Når den står i "AV", trekkes det ikke strøm fra batteriet.
 
 
PS: Det er også mulig å benytte Lexis FM-senderen sammen med i-øret apparat. Det er da behov for en FM-mottaker med halsslynge. Ta kontakt for mer informasjon.
 
 

Prisforhandlet med NAV